Bo denerwuję się, ze się muszę zastanawiać czy umiem jeszcze pisać <kiedy czasem czytam coś w necie, "Polska - trudny język">
tak chwalebny cel, ale tak się zastanawiam, czy ten kto pisze po temu polskiemu to akurat zajrzy do słownika jęz. polskiego, czy ortograficznego
poza tym, gdy słucham ludziów to się zastanawiam czy ja umiem mówić po polsku
ale jak to mówi np. prof. Miodek, jest ewolucja języka i gdy długi czas wielu mówi z błędem, to potem ten błąd staje się regułą i formułą w jęz. polskim
czyli niektórzy już nas wyprzedzają w ewolucji
[ Dodano: 2011-11-20, 20:45 ]
granda napisał/a:
No to masz publicznie: KOCHAM CIĘ
Ależ się romantycznie na tym forum zrobiło
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
JustynkoS1975, pana Miodka i pana Bralczyka to normalnie uwielbiam! A pana Miodka kocham wprost za moje zawodowe "zarachuje".
Nie wiem czy zajrzą... Nie wiem czy wiedzą, że przecinek służy ku czemuś, tak samo jak kropka. I nie zastępujemy tych znaków enterem...
Ale czuję się z tym lepiej. I zawsze mam "na podorędziu".
JustynaS1975 napisał/a:
Ależ się romantycznie na tym forum zrobiło
Bo najpierw mi zabrano coś bardzo cennego, a później dostałam ludzi z tego forum w prezencie!
I to chyba jest to "wszystko dzieje się po coś!"
_________________ „Żółw musi być aż tak twardy, bo jest aż tak miękki”. St.J.Lec
Lider czerwonej kreski./Kuba Wojewódzki (tego forum).
JustynaS1975!!!
Nie (akurat) dla Ciebie była aluzja... Ale chyba wrażliwsi szukają nie tam gdzie trzeba
Ciekawe, że nie czepiłaś się "żółwia", który jakiś czas mieszka w moim podpisie
PS To się Gazda cieszy, że sobie tu tak siedzimy i machamy butami na końcach palców... Echhh. Chyba czas założyć wątek pt: Jak posiedzieć i pop... pogadać o tyłku maryni.
[ Dodano: 2011-11-20, 21:04 ]
Nudno tak samym babom.... Co nie?
_________________ „Żółw musi być aż tak twardy, bo jest aż tak miękki”. St.J.Lec
Lider czerwonej kreski./Kuba Wojewódzki (tego forum).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum