Myślę, że najlepszym miejscem jest lekarz prowadzący.
Po prostu uważam, że tylko lekarz prowadzący może w przebiegu choroby nowotworowej zalecić bądź nie jakikolwiek specyfik a leczenie na własną rękę jest nierozsądne.
Nasz lekarz na moją prośbę ( oczywiście o ile można było podać ) przepisywał nam leki jakie były nam niezbędne w przebiegu leczenia.
Jeśli nie miałabym zaufania do lekarza prowadzącego i uznała, że są leki, które w mojej sytuacji mogłyby mi bardziej pomóc niż zaszkodzić - to poszłabym prywatnie do wybranego, albo "po znajomości", albo z rankingów.
Zresztą raz tak zrobiłam, niejako "dla sprawdzenia" - i dowiedziałam się, że jestem leczona OK. Więc teraz już nie szukam na własna rękę, choć dobrze rozumiem podobna potrzebę.
Po prostu uważam, że tylko lekarz prowadzący może w przebiegu choroby nowotworowej zalecić bądź nie jakikolwiek specyfik a leczenie na własną rękę jest nierozsądne.
Dokładnie tak. Z jakiego powodu szukacie tego leku na własną rękę?Czy ta osoba jest pod opieką poradni leczenia bólu?
Dziękuję bardzo za odpowiedzi!
Wydaje mi się, że z jakiegoś powodu osoba w imieniu której pisałem nie chciała pytać lekarza, albo uważała, że to niestosowne. Mi wydawało się, że ma jakieś poważniejsze trudności ze zdobyciem leku...
Poradziłem jej pogadać z lekarzem prowadzącym, osoba ta skorzystała z porady, ale teraz kontakt się urwał i nie wiem z jakim skutkiem.
Dziękuje raz jeszcze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum