Witam serdecznie. Dziś odebrałam wyniki badania cytologicznego. Wydaje mi się, że nie jest dobrze i przez to wariuję. Wizytę u mojej ginekolog mam dopiero za tydzień. Czy ktoś kto umie odczytywać wyniki może się wypowiedzieć? Bardzo proszę.
Nie ma żadnych odchyleń od normy, cytologia jest prawidłowa. Skąd pomysł, że jest niedobrze? Masz zaznaczone przecież: nabłonek w granicach normy.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
A to wszystko co jest niżej? Pierwszy raz robiłam cytologię i nie za bardzo się znam.
[ Dodano: 2017-01-12, 17:30 ]
Jeszcze dostałam zalecenia:
1. Powtórne badanie cytologiczne (wkrótce za... mies., po leczeniu p/zapalnym, po podaniu estrogenów, za 6 mies. i/lub badanie DNA HPV z ewentualnym typowaniem
To wszystko, co jest niżej to jest "gotowiec", na którym się zaznacza to, co trzeba. U Ciebie jest zaznaczone, że prawidłowo. Na tych zaleceniach też powinno być zaznaczone, to, co Ciebie dotyczy, bo wszystkie wymienione razem są sprzeczne.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum