Witam,
mam pytanie odnośnie długości wchłaniania torbieli w piersi.
Mam 24 lata, około 4 lata temu wyczułam dosyć spory guzek w piersi, praktycznie przy samej skórze,
udałam się na usg i dowiedziałam się, że to torbiel i nie ma się czym martwić bo się wchłonie.
Ale warto za jakiś czas powtórzyć badania.
Stąd moje pytanie: za jaki czas?
czy powinnam się martwić jeżeli przez ponad 4 lata guzek nadal jest i nawet się nie zmniejszył?
I przez te cztery lata nie robiłaś usg? Torbiele się obserwuje, jedne się wchłaniają inne nie, a niektóre po latach okazują się nowotworami, jeszcze inne usuwa się. Poproś lekarza o usg bo z wyglądu tej torbieli można sporo wnioskować, jeżeli masz wynik ze zdjęciem tej torbieli z poprzedniego badania to pokaż je radiologowi przed badaniem i poproś by opisał czy coś się zmieniło. Nie rób tego w prywatnym gabinecie bo lekarze mają często stary sprzęt. Idź do zwykłej poradni, poproś o skierowanie i zrób badanie u radiologa.
A tak przeważnie to lekarze zalecają usg co 6 mies.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum