Witaj
A czy to jest skierowanie do szpitala na jakis oddzial, gdzie bedzie mial przy okazji zrobione tk? Czy to jest skierowanie na tk, ktore bedzie po prostu zrobione w szpitalu?
Bo to jest roznica. Jesli nw oddzial, to go poloza i tam zadecyduja w ktory dzien zrobia badanie. A jesli skierowanie na tk ktore ma byc po rpostu zrobione wszpitalu, to z tego co sie orientuje, trzbea sie konkretnie umowic na dzien i godzine wykonania badania. Piszesz ze tata ma miec zrobiona badanie 26, wiec rozumiem ze w szpitalu umowiliscie ten termin, bo jesli dal wam to skierowanie rodzinny i tylko powiedzial zebyscie 26 poszli na tomograf to moze ozn aczac ze dopiero wtedy ustala wam termin... nie wiem, czy jestem komunikatywna??? Wyjasnie na przykladzie:
1) moj tata dostal skierowanie na tk od rodzinnego, zadzwonilismy do przychodni w ktorej robia tk i umowilismy sie na konkretny i dzien i konkretna godzine, zrobili badanie, za pare dni byl do odebrania opis tk, z ktorym udalismy sie do naszego onkologa,
2) dostal skierowanie na oddzial wewnetrzny, poniewaz mial tez skierowanie na gastroskopie i na tym oddxiale mieli mu ja zrobic. Ustalilismy z ordynatorem date przyjecia na oddxial i dopiero jak go przyjeli zadecydowali ze tego samego dnia zrobia gastroskopie, wtedy wynik hispat przychodzi do szpitala i oni decyduja co dalej
_________________ Tatko 01.12.1952r - 06.02.2013 r. (*)
Na zawsze w moim sercu...
Witaj, tego dnia ma się stawić w szpitalu konkretnie na wykonanie tomografii. Próbowałam dziś coś przyspieszyć, ale nawet prywatnie terminy za ok. tydzień.
Witaj,
No to o tyle dobrze, ze na pewno tego dnia zrobią bdanie. Tylko musiecie sie liczyc z tym , ze na wynik, cxyli opis czeka sie czasem nawet okolo tygodnia albo dluzej, chyba ze lekarz na skierowaniu napisze ze sprawa pilna. Pozdrawiam
_________________ Tatko 01.12.1952r - 06.02.2013 r. (*)
Na zawsze w moim sercu...
Witam ponownie, tato jest po tomografie klatki i jamy brzusznej. Dokładny wynik przekażę później, wiem na razie tyle, że poza wątrobą nie ma żadnych zmian, wątroba niepowiększona. Zmiany najbardziej odpowiadają FNH (jest ich 6), do weryfikacji badaniem MR. Czyli jest nadzieja, że to zmiany łagodne, tylko nie pasuje tu podwyższone CEA. Czy taką wartość- 12, 6 ng/ml może osiągnąć w innych przypadkach, niż nowotwór?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum