Zdobyłem podstępem wyniki badań mojego dziadka (typ człowieka, któremu nic nigdy się nie dzieje i jest zawsze zdrowy).
Bardzo proszę o ich interpretację. Z informacji jakie do tej pory zaciągnąłem wiem, że jest się czym martwić...nie wiem tylko jak bardzo.
Melanoma malignum, superficial spreading.
Zmiana w wertykalnej fazie wzrostu.
Według Breslowa - 0,68 mm.
Według Clarka III.
Indeks mitotyczny wynosi 0 mitoz/1mm2.
U podstawy zmiany stwierdza się naciek limfocytarny typu non-brisk.
Zmiana bez owrzodzenia, nie stwierdzono cech regresji ani inwazji naczyń.
Immunohistochemicznie nie stwierdzono wyraźnej stratyfikacji ekspresji
antygenuHMB45 i cykliny D1.
Aktywność proliferacyjna mierzona ekspresją antygenu Ki67 wynosi około 1%.
Zmiana usunięta z marginesem otaczających tkanek: najwęższy margines
operacyjny boczny wynosi 3mm, margines głęboki wynosi 5mm.
Nie jest możliwe usunięcie założonych bądź wydzielonych na Forum wątków. Upewnij się więc, że w celu uzyskania od nas pomocy jesteś gotowy umieścić dokumentację dotyczącą diagnostyki i/lub leczenia (z usunięciem danych osobowych pacjenta oraz lekarzy), bądź osoba, której przypadek chcesz na Forum opisać, wyraża zgodę na upublicznienie swojej historii choroby i daje Ci prawo do jej opisywania, wraz z zamieszczaniem wspomnianej dokumentacji.
Zamieszczenie na Forum wyżej wymienionych opisów lub dokumentacji będzie traktowane jako oświadczenie o uzyskaniu przez autora publikacji zgody osoby, której publikacja dotyczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum