Hej dziewczyny. Piszę do was bo już sama nie wiem co o tym myśleć. Ok 2 mies. temu wyczułam powiększone węzły na szyi i pod żuchwą. Na USG okazało się, że są odczynowe. Ponadto morfologia wyszła ok więc dałam sobie spokój z szukaniem sobie choroby. Jednak myśli powróciły niedawno kiedy zauważyłam powiększone węzły w kącie żuchwy- jeden po prawej, drugi po lewej. Poczatkowo bolały ale po kilku dniach ból zniknął. Obawiam się najgorszego, ciągle męczą mnie myśli o chorobie. Co mam z tym dalej robić?
[ Dodano: 2012-10-20, 21:22 ]
Dodam, że na pograniczu szyi i żuchwy wyczuwam jakieś większe zgrubienie jakby z "małych kuleczek". Wydaje mi się, że to ślinianka, która o dziwo nie boli.
nie odczuwasz suchosci jamy ustnej ? oczu ?
jesli tak to mogą być powiększone ślinianki ( nie muszą boleć) jest taka choroba ktora się z tym wiąże, dodam ,że to nic onkologicznego
ale oczywiście trzeba to sprawdzić
_________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum