witam czy moglby mi ktos pomoc moj tata ma zlosliwego guza pluca carcinoma non microcellulare dostaje juz chemie do tej pory czul sie dobrze mial hemoglobine okolo 14stu a ostatnio jak poszedl na chemie spadla mu chemoglobina do 9ciu,po paru dniach mama poszla z nim do lekazra lekarka kazala znowu na wynik i dzis mial juz 8,4 niewiemy co mamy robic jak mu podniesc ta chemoglobine .Tata pil caly czas sok z burakow jablka i marchewki ale ostatnio bylo mu niedobrze i przestal pic jak mu pomoc prosze o pomoc
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2013-02-06, 19:48 ] Masz już swój wątek na Forum.
Wątki scalone.
Jezeli chemoglobina spadnie do okolo7,5 to nalezy podac choremu krew ! Ja w tej chwili mam tez po chemi 8,6 i na razie lekarz pod ktorego stala opieka jestem nie reaguje .
Wazne - jak najmniej wysilku bo to obciaza serce !
Pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2013-02-20, 10:13 ] Ponownie w takim razie proszę o nie zakładanie kolejnych nowych wątków tylko kontynuowanie już istniejącego na Forum oraz o usuwanie danych osobowych pacjenta i lekarzy z wklejanej dokumentacji - kolejnym razem będzie miało miejsce oficjalne ostrzeżenie, ponieważ powyższe prośby ponawiam po raz kolejny.
Załączniki wyedytowane i dołączone do posta.
Bardzo wysokie płytki, podwyższone leukocyty (może to być wynik choroby), obniżone parametry czerwonokrwinkowe (same erytrocyty, hemoglobina, hematokryt).
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2013-04-05, 13:54 ] Za nieusunięcie danych osobowych lekarzy wisisz Zespołowi Forum piwo na najbliższym Zlocie,
chyba, że wolisz ostrzeżenie wymienione w poście #23.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2013-04-05, 20:04 ] Mnie nie ma na zlocie, więc sorry - słowo się rzekło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum