Witajcie, po jakim czasie od operacji poziom OB powinien być w normie? Ile potrzeba czasu ? Mama robiła dziś badania i OB wyniosło 46. Jest tendencja spadkowa, bo w lipcu miala 52, a przed operacja w maju ponad 70.
Witajcie, po jakim czasie od operacji poziom OB powinien być w normie?
Na to nie ma jakiejś reguły, każdy organizm, inaczej się goi.
U mojego męża długo trwał proces opadania OB czy CRP, najważniejsze żeby była systematycznie tendencja spadkowa.
Dziękuję za odpowiedź jestem juz troszkę spokojniejsza... W załączniku przesyłam wyniki Mamy z 21.09. Jak zawsze ma cos ponad normę lub poniżej. Proszę o interpretację
najważniejsze żeby była systematycznie tendencja spadkowa.
szukającapomocy, po takim ciężkim leczeniu, powrót do dobrych wyników jest bardzo długi, czasami trwa to miesiącami (u mnie ok 12 m-y).
Pozdrowienia dla Mamy
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
Witajcie po przerwie... W poniedziałek Mama idzie do onkologa i w związku z tym robila badanie krwi oraz witaminy b12 ( wyszlo w normie). Ob spadło od ostatniego badania z wrzesnia.
[ Dodano: 2016-11-19, 18:57 ]
Przepraszam za odwrócone zdjęcie Proszę Moderatorów o obrócenie Dziękuję
[ Komentarz dodany przez Moderatora: JustynaS1975: 2016-11-25, 15:50 ]
W połowie grudnia Mama bedzie miała kontrolna gastroskopię a na poczatku stycznia tk jamy brzusznej i klatki piersiowej.
Aktualnie Mama waży 42 kg ( waga wyjściowa 35kg ). Nadal jest żywiona dojelitowo ale zmniejsza sobie dawki za zgodą lekarza, zamiast 1 litra "zjada" ok. 700-800 ml. Je również normalnie ale musi dobrze pogryźć, bo nieraz stanie Jej coś w gardle.
Witajcie u Mamy wyszedł niedobór witaminy B12. Jest to bardzo groźne? Mama zawsze miała podwyższony bardzo MCV dopiero teraz lekarz zlecił badanie po kątem wit. B12. 6 grudnia Mama ma hematologa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum