1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
U Gazdy
Autor Wiadomość
asereT 
PRZYJACIEL Forum

Pomogła: 89 razy

#1051  Wysłany: 2011-10-08, 09:42  

Pamiętam 1990 rok, przełom września i października.. wybraliśmy się na Kasprowy... do Kuźnic piechotką..ale dalej oczywiście kolejką.. W kuźnicach totalny gorąc, zrobiliśmy sobie "popas" na opalanie.. ale 2 godziny później, gdy wjechaliśmy do góry.. przywitała nas zamieć...śnieżyca, że nie było widać nic oprócz białej kołującej wokół masy, .. ja doszłam tylko do Stacji Meteorologicznej i miałam dość mokrych włosów klejących się do twarzy, zasłaniających mokrymi kosmykami oczy, nos i usta, mokrego obuwia i ubrania (letniego, lekkiego)zawróciłam..
Powrotna droga??? Kolejki w połowie zapchane zbiornikami z wodą zabierały o połowę pasażerów mniej..podróż przeciągnęła się do późnych godzin..a i tak mimo dużego balastu rzucało nami (wagonikami) jak fala zdechłą rybą..
asereT

erin29 
PRZYJACIEL Forum

Pomogła: 213 razy

#1052  Wysłany: 2011-10-08, 21:20  

Gazdo a jak tam w Żegiestowie z grzybami ? , czy coś jeszcze wystaje spod śniegu . :mrgreen:
Bo My dzisiaj nazbieraliśmy Rydze i Prawdziwki !!!!

Gazda 
PRZYJACIEL Forum

#1053  Wysłany: 2011-10-08, 21:22  

No właśnie śnieg dzisiaj zszedł był niestety... Mówisz - prawdziwki??? Nosz kurna, tosz to późno jak na te grzyby... W poniedziałek z koszami ruszę, by w terenie zweryfikować twą wersję :-)

erin29 
PRZYJACIEL Forum

Pomogła: 213 razy

#1054  Wysłany: 2011-10-08, 21:45  

Jakie późno :?: U nas dopiero się zaczynają - te jesienne bez robaków .
A i jeszcze czerwone kozaki licznie się pojawiły .

Gazda 
PRZYJACIEL Forum

#1055  Wysłany: 2011-10-08, 21:52  

Kozaków ani podgrzybków się u nas nie zbiera... Tylko prawdziwe i rydze... A prawdziwki są u nas na przełomie lipca/sierpnia...

DorotaP 
PRZYJACIEL Forum

Pomogła: 359 razy

#1056  Wysłany: 2011-10-08, 21:57  

A wam się teraz przydadzą kozaki, to sobie Gazda nazbieraj.... :mrgreen:

Gazda 
PRZYJACIEL Forum

#1057  Wysłany: 2011-10-08, 21:58  

Ino chodzić się w tym nie da... :-P

olaczek 
PRZYJACIEL Forum

Pomogła: 37 razy

#1058  Wysłany: 2011-10-08, 22:06  

Gazda napisał/a:
ojtam ojtam...

Gazdo ojatm, ojtam jest zarezerwowane tylko (i wyłącznie) dla Jo_anny. Bez licencji ani rusz nie wolno go używać. :brr:

p/s dawno nie zaglądałam (pracy co nie miara) a tu się dzieje, oj dzieje ;)

JustynaS1975 
Administrator

Pomogła: 2742 razy

#1059  Wysłany: 2011-10-08, 23:05  

olaczek napisał/a:
Gazda napisał/a:
ojtam ojtam...

Gazdo ojatm, ojtam jest zarezerwowane tylko (i wyłącznie) dla Jo_anny. Bez licencji ani rusz nie wolno go używać. :brr:

To ojtam ojatm jest zarezerwowane :shock:

Gazda 
PRZYJACIEL Forum

#1060  Wysłany: 2011-10-08, 23:07  

no dobra... :mrgreen:

[ Dodano: 2011-10-09, 09:56 ]
Mój wuj, człowiek poważny, stateczny, na dodatek po przeszczepie serca, co jakiś czas rozsyła pocztą elektroniczną do wszystkich znajomych różne śmiesznostki. Dzisiaj dostałem taką:

"Jasio miał 10 lat i był bardzo ciekawski. Słyszał od starszych kolegów trochę o "zalotach" i chciał wiedzieć jak to jest i jak to się robi. Co robi mały chłopiec żeby się takich rzeczy dowiedzieć? Idzie do mamusi! A więc Jasio poszedł do mamy. Mamusia się trochę zakłopotała i zamiast wyjaśnić, nakazała Jasiowi, żeby schował się za zasłoną w pokoju siostry w celu podglądania jej ze swoim chłopakiem.

Tak też Jasio zrobił. Następnego ranka opowiada wszystko mamie:
- Siostra i jej chłopak usiedli rozmawiając przez chwilę. Po czym on zgasił większość świateł i zostawił tylko jedną nocną lampkę. Zaczął ją całować i obściskiwać. Zauważyłem, że siostra musiała być chora, bo jej twarz zrobiła się taka śmieszna. On też musiał to wyczuć, bo wsadził jej rękę pod bluzkę w celu znalezienia jej serca... tak jak lekarze to robią na badaniu, ale on nie był taki zdolny jak lekarz, bo miał problemy ze znalezieniem tego serca. Wydaje mi się, że on też był chory, bo wkrótce zaczęli obydwoje dyszeć i zaczynało im brakować tchu. Druga ręka musiała mu zmarznąć, ponieważ włożył jej ją pod sukienkę. Wtedy siostra poczuła się gorzej i zaczęła jęczeć, wzdychać, skręcać się i ślizgać tam i z powrotem na kanapie. I tu zaczęła się jej gorączka. Wiem, że to była gorączka, ponieważ powiedziała mu, że jest napalona. W końcu dowiedziałem się, co spowodowało, że byli tacy chorzy - wielki węgorz dostał mu się jakoś do spodni. Nagle wyskoczył ze spodni i stał tak długi na 25 cm. Kiedy siostra to zobaczyła naprawdę się wystraszyła, oczy zrobiły się jej wielkie, a usta otworzyły. Mówiła, że to największy jakiego widziała... powinienem jej powiedzieć o tych, jakie łapaliśmy z tatą nad jeziorem - te to dopiero były duże, ale wracając do nich... siostra była bardzo dzielna rzuciła się na węgorza i próbowała odgryźć mu głowę... potem złapała go w dwie ręce i trzymała mocno kiedy on wyciągnął pysk z worka i zaczęła ślizgać ręka po jego głowie tam i z powrotem, żeby powstrzymać go przed ugryzieniem. Potem siostra położyła się na plecach i rozłożyła nogi... aby móc go ścisnąć, chłopak jej pomagał i położył się na węgorzu. Wtedy dopiero zaczęła się walka. Siostra zaczęła jęczeć i piszczeć, a jej chłopak o mało co nie rozwalił kanapy. Podejrzewam, że chcieli zabić go przez ściśnięcie między nimi... po chwili pewni, że zabili węgorza przestali się ruszać i głośno wzdychali. Chłopak był pewien, że zabili węgorza, bo wisiał taki wiotki, a reszta jego wnętrzności wisiała na zewnątrz. Siostra i jej chłopak byli już trochę zmęczeni walką... ale powrócili do zalotów. On zaczął ją znowu całować... itd, aż tu nagle okazało się, że węgorz żyje!!! Szybko się podniósł i zaczęli walkę na nowo. Podejrzewam, że węgorze mają 9 żyć tak jak koty... tym razem siostra próbowała go zabić przez siadanie na nim. Po 35 minutach ciężkiej walki w końcu zabili węgorza. Jestem tego pewien, bo widziałem jak chłopak siostry ściągnął z niego skórę i wyrzucił do śmietnika...

Mama zemdlała..."

JustynaS1975 
Administrator

Pomogła: 2742 razy

#1061  Wysłany: 2011-10-09, 09:09  

|happy| |happy| |happy|

Berta 
PRZYJACIEL Forum

Pomogła: 170 razy

#1062  Wysłany: 2011-10-09, 09:27  

:rott:

Nika2