- powiedz, ale szczerze... nadal ci się podobam?
- jasne
- i nie jestem za gruba?
- ależ skąd...
- trochę ostatnio przytyłam
- wcale mi to nie przeszkadza, nawet tak bardziej mi się podoba*
- więc jednak uważasz, że jestem gruba...
- ależ skąd!!!
- skoro w tak drobnych sprawach nie potrafisz być ze mną szczery, to jak mogę ci wierzyć?
- ależ ja jestem szczery...
- to jestem gruba, czy nie?
- nie!!!
- ale przed chwilą powiedziałeś, że jestem...
- kochanie, proszę, nie powiedziałem, że jesteś...
- nie rób ze mnie idiotki, przecież wiem co słyszałam!!!
*gość popełnił w tym momencie tragiczny w skutkach błąd. Chciał być szczery i miły. Z kobietami tak się nie da. Albo-albo...
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Z pamiętnika młodej lekarki.
Będąc młodą lekarką kontynuowaliśmy ferie u Gazdy. Gazda pojechał do Gliwic i przywiózł stamtąd okazję do wspólnego chlania. Następnego dnia na stoku stoczyliśmy się wiele razy - ech, ten błędnik, wysiada zupełnie niespodziewanie...
Dziś nastąpił podział rodziny - Starszaki z Tatusiem poszły na narty (bilans: jedno spuchnięte kolano i jeden mąż, który pod pozorem przemarznięcia zamówił sobie grzańca u Gazdy, po czym zasnął bez zdania racji) a ja z Maluchami poszłam realizować pasję turystyczno-krajoznawczą, czyli udałam się na wycieczkę do bacówki nad Wierchomlą. Przewidywany czas wycieczki: 45 minut pod górę i półtorej godziny dłuższą drogą z góry, ale co nam tam, zrobiliśmy trasę w 7 godzin jak na prawdziwych turystów przystało.
Gazda jutro znowu jedzie do Gliwic. Zbieramy siły i reanimujemy błędniki, żeby nie robiły wieczorem numerów...
C.d.n. ...
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum