Soniu, masz rację, nie odpuszczaj! Ula musi być w strasznym dołku, skoro tak Ci powiedziała. Zadzwoń może już pojutrze, może Ula będzie w lepszej kondycji psychicznej.
Sonia, szczerze Cię podziwiam!
_________________ Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
"będę czekała na poprawę nastroju , za parę dni zadzwonię znowu "
To jest podejście godne przyjaciółki. Brawo, nie odpuszczaj Soniu!
Dobrze, że te przykre słowa nie zniechęciły Cię. Ula naprawdę potrzebuje wsparcia.
Przeraźliwie żal mi Uli. Mam gulę w gardle czytając kolejne wiadomości. Soniu, jesteś cudowna, nie odpuszczaj jej. Z całego serca siły Ci życzę!
Dzwoń, próbuj, dobijaj się do niej, wkrótce pewnie trafisz na właściwy moment.
Ściskam!
_________________ "Ważne jest nie to, co ze mną zrobiono, lecz to co ja sam zrobiłem z tym, co ze mną zrobiono"
Mnie też bardzo żal Uli, nie potrafię sobie wyobrazić co Ona musi czuć, kiedy jest z tym wszystkim sama i nie ma wsparcia rodziny .
To wspaniałe, że spotkała na swojej trudnej drodze taką przyjaciółkę jak TY !!!.
Wiem, że nie odpuścisz i nadal będziesz przy niej.
Dużo siły dla Ciebie i dla Uli.
Soniu,Ula przechodzi widocznie straszny kryzys,że nie chce Ciebie widzieć ani słyszeć.
Ale pamiętaj o tym,że niekiedy mówi się rzeczy takie o których się nie myśli.
Ja miałam kilka takich kryzysów,ale moi bliscy nie dali za wygraną,nie odpuścili kiedy nie chciałam nikogo widzieć.
Znaleźli sposób.
Myślę,że i Ty dasz sobie z tym radę .
Czego Ci z całego serca życzę.
I nie czekaj kilka dni bo niekiedy te kila dni może wiele zaważyć.
Pozdrawiam i życzę dużo wytrwałości i siły.
Soniu, dołączam się do głosów poprzedników. Ula czuje się teraz potwornie samotna, stąd taka reakcja. Trudno sobie teraz wyobrazić co ona przeżywa. Nawet pewnie nie pomyślała, że może Cię zranić-ma teraz pełne prawo do egoizmu. Poczekaj troszkę, na pewno się uspokoi i następna rozmowa będzie już miała inny charakter. Jesteś wspaniałą przyjaciółką. Każdy by chciał taką mieć, ja też...
A mnie jest żal Uli bo tak naprawdę jest sama.Owszem,można,a nawet trzeba być z Nią w kontakcie telefonicznym,tylko,że to nie rozwiąże Jej problemu z zapewnieniem obecności drugiej osoby w czasie następnej chemii.
Trudno się dziwić,że już może nie chcieć prowadzić wg Niej jałowych tellefonicznych rozmów,które nie rozwiążą jej problemu w realu.
Skąd to wiem?Sama mieszkam na wsi "zabitej deskami"mieszkańcy,której padają jak muchy.Nie tyllko na raka,na serce,na udary.Jak mają dojechać do lekarza?Rejonowy jak z łaski 8km drogi.PKSem ,który wykonuje 3 kursy na dobę.Do AMG z buta i z PKSem i SKM bite 2 godziny w jedna stronę.Taksówka-prosze bardzo 130zl.Tyle placił mój mąż,aby z kardiochirurgi po zabiegu wrocic do domu.
Piszecie-zrób prywatne badania,takaż wizyta u specjalisty,a ja wiem,że nie maja na podręczniki do szkoły,co dopiero na lekarza.I dostęp do netu w mojej wsi w pomorskim ma około 30% domów.
Raczej zastanówcie się,czy ktoś z forum nie mógłby fizycznie -pewnie najlepiej samochodem-Ulę odwiedzić.Może zawieść do lekarza ?To musiałby byc ktoś mieszkający w rozsądnej od Niej odległości,sam o przyzwoitym zdrowiu.
Pomyslcie o tym.
Raczej zastanówcie się,czy ktoś z forum nie mógłby fizycznie -pewnie najlepiej samochodem-Ulę odwiedzić.Może zawieść do lekarza ?To musiałby byc ktoś mieszkający w rozsądnej od Niej odległości,sam o przyzwoitym zdrowiu.
Pomyslcie o tym.
sarenko, żeby pomóc Uli, trzeba dowiedzieć sie w czym i w jaki sposób mozna/trzeba jej pomóc. A żeby się dowiedzieć trzeba porozmawiać. Żeby porozmawiać trzeba się dodzwonić.
Jestem pewna, że Sonia nie zamierza prowadzić jałowych rozmów. To nie ten typ. Założyła ten wątek po to, żeby szukać rozwiązań wspólnymi siłami.
_________________ "Ważne jest nie to, co ze mną zrobiono, lecz to co ja sam zrobiłem z tym, co ze mną zrobiono"
Jestem pewna, że Sonia nie zamierza prowadzić jałowych rozmów
-Wielkie Nieba,oczywiście,że Sonia nie ma takich intencji.Jednak jak rozumiem,Sonia wie,gdzie mieszka Ula i chyba samą nazwę miejscowości może na ogólnym forum napisać.Wówczas,może ktoś z nas zdecydowałby się -jak już pisałam wcześniej,mieszkający w rozsądnej odleglości od Uli -zwyczajnie do Niej podjechać.Lub wcześniej zadzwonić jeśli ten chętny skontaktowałby się na "pw" z Sonią.Wówcazs możliwe,że Ula odebrałaby telefon i udałoby się z Nią nawiązac ponownie kontakt.
Ja wciąż myslę o tym,że miała mieć następną chemioterapię i nie miała z kim pójść!!!
Pozdrawiam Was serdecznie
Bardzo sensownie!
Co reszta na to?
Swego czasu ktoś poszukiwał noclegu w Poznaniu. O ile pamiętam, była to Nadzieja dla Kasi... Znalazł się nocleg, sama pomarańczowa administracja zareagowała ( jusia, pozdrawiam )
Mamy tu hmm "kilka" osób... Poprze ktoś propozycję?
BędzieMY umieli pomóc nie tylko słowem?
_________________ „Żółw musi być aż tak twardy, bo jest aż tak miękki”. St.J.Lec
Lider czerwonej kreski./Kuba Wojewódzki (tego forum).
słuchajcie, nie odzywałam się, ale czytam ten wątek - jest poruszający. Ja raczej nie pojadę, chyba że akurat Ula mieszka w Wołominie, ale mogę dać Uli komputer, żeby Jej trochę otworzyć okno na ludzi, a zwłaszcza na to forum. Jest to sam komputer (ale przyzwoity i ładnie wygląda;)), więc musiałby się jeszcze znaleźć ktoś kto ma wolny monitor, oraz musiałoby się znaleźć jakieś źródło internetu i złota rączka, która wszystko złoży w całość. Myślę, że mogłabym po prostu wysłać go pocztą bezpieczną paczką. Czy znajdą się osoby dysponujące pozostałymi elementami tej układanki? Soniu - czy myślisz, że taki pomysł ma sens?
Sarenka super i na tym to wszystko polega jak napisała po Tobie jo_a pozdrawiam.
Wszystko m sens .Pozdrawiam jo_a świetna z Ciebie dziewczyna.
Na Forum zorganizowana była szybka pomoc dla śp.Kasi.
PiXi,pozdrawiam wspaniała dziewczyna z Poznania "przytuliła "Kasię "do siebie.
Może skrzykniemy się i tym razem.
andromeda zrobiła pierwszy krok -pozdrawiam ,ściskam,jesteśmy Wielcy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum