podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę , dodać ząbek czosnku, pokrojoną w kostkę czerwoną i żóltą paprykę, odczekać aż papryka puści sok i dodać zmiksowane pomidory ( jak wspominałam jajowate, spażyć i obrac ze skórki - zmiksować) przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, estragon, oregano, łyżeczka cukru, bazylia.dolać trochę soku pomidorowego Troszkę zabielić śmietaną. Fetę pokroić w kostkę i dodać do kremu na chwilę przed podaniem, posypać zieloną pietruszką.
Najlepiej podawać z tostami z masłem czosnkowym.
Akos6, pysznie i dzięki Ale najbardziej 'podjarałam' się tą cukinią nadziewaną serem feta. Ale to też fajnie wyglądam. Już nie mogę się doczekać kiedy wypróbuję.
U nas zaczyna grzmieć, a ja muszę wyjść (w końcu) na zewnątrz.
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
[ Dodano: 2012-07-06, 22:44 ]
Koleżankę Olę zastałam w lepszej formie niż myślałam. Jednak wróciłam lepszej myśli niż byłam przed odwiedzeniem Jej. Jednak to wszystko nie wygląda za dobrze.
Dzień dobry Justynko weszłam przywitać się i życzyć Dobrego ,bez burzowego dnia.
Tegoroczne burze to sobie nieźle używają u nas.
Dziś znów rano obudziła mnie .To istne szaleństwo.
Już żartujemy sobie,że dzień bez" huków" to dzień stracony.
Pozdrawiam
Justynko witam Cię i Twoich gości baaaaardzo serdecznie
Ciesze się ,że z koleżanką Olą nie jest tak bardzo źle jak myślałaś-w takich sytuacjach lubię nie mieć racji
Udanego weekendu życzę.
Dzień dobry Romku
Dzień dobry Agamaz
Deszcz by się dziś przydał. Wyczekuję go bardzo ... może trochę ulgi przyniesie, bo skwar ...
Dzień dobry Kasiu
Bardzo się cieszę, że u mnie gościcie
Byłam u Mamy oraz u Babci z życzeniami. Babcia jutro ma imieniny.
Przywiozłam od Mamy z 5 cukinii i będę się wyżywać na nich kulinarnie. Również wypróbuję przepisy zapodane przez Akos. Najbardziej spodobała mnie się cukinia z fetą. Oraz wypróbowałam przepis zapodany przez Zufed na FB. Cukinia zapieczona z piekarniku, do tego sos a'la tzatziki Fajne
Dzień dobry wszystkim , udanego sobotniego wieczoru życzę, bawcie się dobrze
[ Dodano: 2012-07-07, 18:06 ]
roman1130 napisał/a:
Cieszę się że znów tu jestem...
A jak ja się cieszę, że tu znów jesteś ... bardzo bardzo bardzo ...
agamaz napisał/a:
Tegoroczne burze to sobie nieźle używają u nas.
Możesz jedną z burz nam podesłać Czekam
KasiaC napisał/a:
Ciesze się ,że z koleżanką Olą nie jest tak bardzo źle jak myślałaś
To prawda, choć mogłoby być lepiej.
Ola stara się jeszcze trzymać i wychodzi Jej to dobrze, ale powoli ... zaczyna się niepokoić, i zaczyna Jej doskwierać pobyt w szpitalu i chciałaby już do domu (jest już ok. 6 tygodni w szpitalu ). Nie dziwię się Jej
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum