gizza, witaj na forum.
Nie jestem lekarzem i nie potrafię odpowiedzieć Ci na tyle satysfakcjonująco, na ile byś liczyła.
Choroba Twojego Taty jest bardzo zaawansowana.
gizza napisał/a: |
Rozpoznanie: Nowotwór złośliwy serca, śródpiersia i opłucnej - śródpiersie przednie |
Choroba nowotworowa jest rozsiana. Ponadto :
Pobrano wycinki z guza tchawicy - rozpoznanie filtratio carcinomatosa- adenocarcinoma
Pobrano wycinki z guza śródpiersia prawego - rozpoznanie raz morfologiczny i profil immunohistochemiczny odpowiadają naciekowi raka gruczołowego. |
Twoje pytanie :
Nie wiem czy tata ma guz serca, czy tchawicy czy jedno i drugie. |
Odpowiedź :
pacjent z rakiem tchawicy i naciekiem śródpiersia przedniego. |
Wg mnie stan Taty nie kwalifikuje go do dalszego leczenia. Choroba jest zbyt zaawansowana. Lekarz może zlecić leczenie objawowe/paliatywne. Rokowania są złe.
Mogę się mylić, gdyż, na skutek targających Tobą emocji, piszesz dość chaotycznie. Na spokojnie uporządkuj wszelkie wyniki badań/wypisy ze szpitali. Napisz ile tata ma lat, od kiedy choruje, czy palił. Jakie ma przebyte choroby, jaki jest jego stan ogólny.
Napisałaś, że tata leczy się od 3 lat. Na co ? (o tym tez nie piszesz). Aby móc odpowiedzieć na Twoje pytania, musi być znana cała historia choroby, więc powinnaś podać więcej szczegółów oraz przytoczyć wszystkie badania.